Για τον Πολιτισμό & την Τέχνη

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ταΰγετος . Το φαινόμενο της πυραμίδας

Ιούνιος 22 @ 08:00 - Ιούνιος 23 @ 21:00

Ταΰγετος .Κορυφή Προφήτη Ηλία !

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για την εκδήλωση στον ταΰγετο , και τη μικρή χωρητικότητα του καταφυγίου η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο Σαββατοκύριακα ..22/23 Ιουνίου και 29/30 Ιουνίου ..

Φυσικό θαύμα ή έργο κάποιας ανώτερης διάνοιας; Τι είναι το περίφημο «φαινόμενο της πυραμίδας». Σιωπηλή, αινιγματική, αρμονική, η Πυραμίδα του Ταΰγετου, κρατάει μέχρι σήμερα ζηλότυπα τα μυστικά της. Στην Πελοπόννησο, στο πιο ψηλό σημείο του πανέμορφου βουνού που το όνομά του έδωσε η Ταϋγέτη, μια από τις επτά Ατλαντίδες ή Πλειάδες, η φυσική (η όχι ) πυραμίδα στα 2.407 μέτρα υψόμετρο ακόμα ατενίζει το θεϊκό. Παλαιότερα στη μορφή του φωτοδότη Δία ή/και Απόλλωνα, σήμερα στο όνομα του προφήτη Ηλία, του Ήλιου που κατά την πανάρχαια παράδοση έχει το ναό του πάντα στις ψηλότερες κορφές, σε φυσικές ή τεχνητές πυραμίδες που αναπαριστούν το τεράστιο σύμβολο της φωτιάς και των ηλιακών ακτινών , το τέλειο σχήμα του πυρός. Η σκιά της πυραμίδας του Ταΰγετου είναι ένα φαινόμενο που οφείλεται στη διάθλαση των ακτινών στην ατμόσφαιρα, οπότε λίγο πριν την ανατολή οι ακτίνες έχουν σχηματίσει σκιά πίσω από την κορυφή Προφήτης Ηλίας .

Η εμπειρία της ανάβασης και το βίωμα του να στέκεσαι εκεί στη κορυφή του στα 2407 μέτρα πάνω από τα σύννεφα είναι τόσο δυνατά που σε ακολουθούν για πάντα. Είναι αυτή η αίσθηση της κορυφής που σε μαγνητίζει που σε κάνει να θέλεις να επιστρέψεις .
Η διαμονή θα γίνει στο Καταφύγιο Ταϋγέτου στη θέση Βαρβάρα σε υψόμετρο 1,550μ. Οι θέσεις είναι περιορισμένες . Υπάρχει η δυνατότητα για όσους επιθυμούν να μείνουν σε σκηνές .

Πρόγραμμα .
Πρώτη μέρα: Σάββατο 22 Ιουνίου :
Αναχώρηση στις 8.00 πμ από το γνωστό σημείο (Θηβών 222 και Σωκράτους ,φούρνος τα Γιάννενα 150 μέτρα από τον σταθμό μετρό της Ανθούπολης )και μετά από τις απαιτούμενες ενδιάμεσες στάσεις κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας, θα φτάσουμε στην πηγή Μαγγανάρη . Θα ακολουθήσουμε την κλασική ανάβαση προς το καταφύγιο που αρχίζει από την πηγή (980 μ.) . Το μονοπάτι είναι βατό και είναι ιδεώδες για το καλοκαίρι, καθώς βρίσκεται στη σκιά του ορεινού δάσους. Η μεταφορά του εξοπλισμού μας μέχρι το καταφύγιο θα γίνει με αγροτικό όχημα .

Δεύτερη μέρα: Κυριακή 23 Ιουνίου :
Νυχτερινή πεζοπορία για την κορυφή . Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει στις 2.30 πμ , για να προλάβουμε την ανατολή. Απαραίτητα όλοι θα έχουμε φακό ,κατά προτίμηση κεφαλής .Επιστροφή στο καταφύγιο για πρωινό και ξεκούραση . Μαζεύουμε τον εξοπλισμό μας και αναχώρηση για πηγή Μαγγανάρη ,επιστροφή στην Αθήνα .

Πεζοπορία . Πρώτη μέρα.
Βαθμός Δυσκολίας: A
Απόσταση Πεζοπορίας: 3.700 χιλιόμετρα.
Ώρες πορείας μαζί με τις στάσεις . 2,00
Υψομετρικά Ανάβασης: ~ +571
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -0.00

Πεζοπορία . Δεύτερη μέρα .Νυχτερινή.
Βαθμός Δυσκολίας: Β
Απόσταση Πεζοπορίας: 4.0 χιλιόμετρα.
Ώρες πορείας μαζί με τις στάσεις . 3.00 με 3.30
Υψομετρικά Ανάβασης: ~ +850
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -0.00
Στην επιστροφή αντιστρέφονται τα υψομετρικά .

Οι διαδρομή πραγματοποιείται σε ορεινό περιβάλλον και απαιτείται καλή υγεία και στοιχειώδες επίπεδο φυσικής κατάστασης. Κάθε συμμετέχων σε πεζοπορία της παρέας μας έχει την αποκλειστική του ευθύνη . Οι συμμετέχοντες οφείλουν να σέβονται το φυσικό περιβάλλον του βουνού .

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Σάββατο πρωί στις 8,00 πμ στο γνωστό σημείο (Θηβών 222 και Σωκράτους ,φούρνος τα Γιάννενα 150 μέτρα από τον σταθμό μετρό της Ανθουπολης )

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Κυριακή βράδυ στις 21.00 περίπου.

Κόστος συμμετοχής: 60€ το άτομο στο καταφύγιο .Όσοι μείνουν σε σκηνές 50€. Για όσους επιθυμούν φαγητό και πρωινό στο καταφύγιο το κόστος είναι 12€ το άτομο .

Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει: Διαμονή στο καταφύγιο , την μεταφορά του εξοπλισμού στο καταφύγιο ,πολυτελές κλιματιζόμενο όχημα, τις διαδρομές, την αμοιβή και έξοδα οδηγών, τα διόδια , ΦΠΑ 24% και ότι άλλο απαιτείται για την πραγματοποίηση της εκδρομής. Το κόστος ΔΕΝ περιλαμβάνει: το φαγητό και το πρωινό .Κάθε συμμετέχων σε πεζοπορία του συλλόγου μας φέρει την αποκλειστική του ευθύνη!

Για την κράτηση θέσεων στείλτε μήνυμα μέσω inbox ή στο E-mail.( fisikperipeteia@yahoo.com ) με θέμα Ταΰγετος – Η επικοινωνήστε στα τηλ:6932967222 Vodafone – 6936216921 wind ΝΙΚΟΣ -6934794834 wind ΚΑΤΕΡΙΝΑ . Oι κρατήσεις των θέσεων θα γίνονται ΜΟΝΟ με την καταβολή της προκαταβολής 30€ το άτομο μέχρι τις 01 Ιουνίου , (κράτηση χωρίς προκαταβολή δεν θα ισχύει ).
Ακυρώσεις 10 μέρες πριν την εκδήλωση δε υπάρχει δυνατότητα επιστροφής της προκαταβολής , εάν δεν καλυφτεί η θέση .

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Σακίδιο πλάτης ,φακός , νερό, σνακ , πεζοπορικά μποτάκια , αντιανεμικό μπουφάν ,καπέλο ,αντηλιακό ,προσωπικό φαρμακείο -επιπλέον ρουχισμός και παπούτσια για την επιστροφή (καλό θα είναι να τα αφήσουμε στο καταφύγιο) .

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Ιούνιος 22 @ 08:00
Τέλος:
Ιούνιος 23 @ 21:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ιστοσελίδα:
https://www.facebook.com/groups/476697269184681/

Χώρος Διεξαγωγής

Ταΰγετος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.