1ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Παλαιοχώρας «Χαμένος Κόσμος»

Written by on 6 Μαρτίου 2019

 

Το 1ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Παλαιοχώρας «Χαμένος Κόσμος» σε συνεργασία με το Δήμο Κανδάνου -Σελίνου ξεκινάει τον Ιούνιο του 2019 (1-5 Ιουνίου).
Το ετήσιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου έχει ως στόχο να φέρει επιλεγμένες Διεθνείς και Ελληνικές ταινίες μικρού μήκους στην πανέμορφη τοποθεσία μας στη ΝΔ Κρήτη, καθώς και να καθιερώσει ένα ετήσιο σημείο συνάντησης κινηματογραφιστών και εκπροσώπων της βιομηχανίας του κινηματογράφου.
Το κοινό μας θα αποτελείται από ένα μείγμα εκλεκτών κινηματογραφιστών, βετεράνων της βιομηχανίας του κινηματογράφου, καθώς και ντόπιους κατοίκους, επισκέπτες της περιοχής και τουρίστες από όλο τον κόσμο. Με γνώμονα αυτό, θα προβάλλουμε ταινίες που θα επικεντρώνονται στην εξιστόρηση ιστοριών με οικουμενικό χαρακτήρα και θα απευθύνονται σε ένα διεθνές κοινό.
Η πλειοψηφία των Διεθνών και Ελλήνων Παραγωγών και Σκηνοθετών Ταινιών Μικρού Μήκους οι οποίοι έχουν προεπιλεγεί, έχουν επιδείξει την πρόθεσή τους να παρακολουθήσουν το δρώμενό μας στην Παλαιόχωρα, ενώ ο Bruno Chatelin, κύριος διαχειριστής του Film Festivals.com το οποίο προάγει και συνδέει καλλιτέχνες σε Φεστιβάλ Ταινιών ανά τον κόσμο, θα είναι παρών και μάλιστα ο κύριος εισηγητής. Προσκεκλημένοι επίσης θα είναι ο Jeff Bridges, κάτοχος πολλαπλών Βραβείων καθώς και αφηγητής και παραγωγός του «Ζώντας στο Παρελθόν του Μέλλοντος» ( ‘Living in the Future’s Past’), το οποίο θα προβληθεί κατά την εισαγωγική εκδήλωση, καθώς και η Σκηνοθέτις Susan Kucera, η οποία έχει ενημερώσει ότι η ιδία και ο σύζυγος σχεδιάζουν να παρευρεθούν.
Η Παλαιοχώρα είναι γνωστή για τη χαλαρή και άνετη ατμόσφαιρα της που την καθιστά άκρως γοητευτική και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου αντικατοπτρίζει αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά. Οι βραδινές προβολές θα γίνονται κάτω από τα αστέρια, στον κεντρικό δρόμο του χωριού, ενώ οι προβολές κατά τη διάρκεια της ημέρας σε μία ωραία τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα. Το πρόγραμμα των παράλληλων δρώμενων θα περιλαμβάνει διάφορα είδη
Masterclass με καλεσμένους σημαντικούς ομιλητές, καθώς και μια σειρά από Meet & Greet δρώμενα εκδηλώσεις που θα συνοδεύονται από ζωντανή μουσική, χορό και γαστρονομικές εκπλήξεις. Τα βραβεία του φεστιβάλ θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την Καλύτερη Διεθνή και την Καλύτερη Ελληνική ταινία μικρού μήκους, τα οποία θα απονεμηθούν στην βραδιά της Τελετής Λήξης.
Η Παλαιοχώρα είναι ο «Χαμένος Κόσμος» που δίνει και το όνομα στο Φεστιβάλ. Τοποθετημένη σε μια περιοχή με μαγευτική φυσική ομορφιά, η Παλαιοχώρα περιτριγυρίζεται από θάλασσα και φωλιάζει κάτω από τα βουνά. Η πρόσβαση από την πόλη των Χανίων απαιτεί 1,5 ώρα οδήγηση με θέα τα βουνά της Κρήτης, καθώς κατευθυνόμαστε από το Βόρειο στο Νότιο κομμάτι του νησιού. Πολλοί από αυτούς που την επισκέπτονται για πρώτη φορά δε θέλουν να φύγουν, και αρκετοί από αυτούς δεν φεύγουν ποτέ!

«Χαμένος Κόσμος».
Διευθυντής Φεστιβάλ – Linda McGuire
E-mail: lostwordfilmfest@gmail.com
Tel: +30 6987856018
WEBSITE
https://www.lostworldfilmfestival.com/
FACEBOOK
https://www.facebook.com/LostWorldFilmFestival
TWITTER

FILM SUBMISSION ENTRY FORM
https://goo.gl/forms/1paYsTvfSPonyMTm1


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


2574 views
2587 views
2587 views
14587 views
2593 views
2588 views
2587 views
2587 views
14591 views

(((((ARTgr Radio)))))

Για τον Πολιτισμό & τις τέχνες

Current track
TITLE
ARTIST