Για τον Πολιτισμό & την Τέχνη

Συναυλία της Ελένης Βιτάλη για τη στήριξη του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης

Η Ελένη Βιτάλη, μια από τις πλέον χαρακτηριστικές φωνές του ελληνικού πενταγράμμου, δίνει μια ξεχωριστή συναυλία για… καλό σκοπό, την Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 20:30 στο Υπαίθριο Θέατρο του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης.

Η συναυλία, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Παλλήνης, έχει ως στόχο την οικονομική ενίσχυση του σχολείου για την κάλυψη των αναγκών σε τεχνολογικό και μουσικό εξοπλισμό, μεγάλο μέρος των οποίων δεν μπορεί να καλυφθεί από τα κρατικά κονδύλια.

Μαζί με την Ελένη Βιτάλη θα εμφανιστούν επί σκηνής η νεαρή ανερχόμενη ερμηνεύτρια από την Ικαρία Βιολέτα Ίκαρη και το συγκρότημα «Τζουμ». Το συγκρότημα αποτελούν οι: Ρήγας Βοργιάς (ηλεκτρικό μπάσο, τρομπέτα), Νίκος Ξύδης (ηλεκτρική/ακουστική κιθάρα, λαούτο), Νατάσα Παυλάτου (κρουστά), Νίκος Σαμαράς (μπουζούκι, σάζι, τζουράς, τρομπέτα), Δημήτρης Σίντος (πιάνο, λαούτο), Θάνος Τσελεμπής (τύμπανα, σαντούρι) και ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος (κλαρίνο, νέι, καβάλ, φλογέρα).

Τα εισιτήρια κοστίζουν 7 ευρώ και διατίθενται στην είσοδο του σχολείου.

Η είσοδος για τα παιδιά είναι ελεύθερη.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης, το πρώτο Μουσικό σχολείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1988, ακολουθούν το γενικό πρόγραμμα σπουδών του Υπουργείου Παιδείας, ενώ επιπλέον παρακολουθούν  13 ώρες εβδομαδιαίως Θεωρία Ευρωπαϊκής και Βυζαντινής Μουσικής, καθώς και τρία μουσικά όργανα.  Το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης στα 31 χρόνια ζωής του έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στη διάσωση της παράδοσης και έχει αναδείξει πολλούς ταλαντούχους καλλιτέχνες σε όλα τα είδη μουσικής.

www.ert.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.