Για τον Πολιτισμό & την Τέχνη

Η ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ, του Άρη Δαβαράκη

0

Εκδόσεις: ΙΝΔΙΚΤΟΣ

Σελίδες: 429

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα.

Γεννήθηκε το 1953 στην Αλεξάνδρεια και μετακόμισε με την οικογένειά του έντεκα χρόνια αργότερα στην Αθήνα. Είναι κυρίως στιχουργός με πάνω από τριακόσια δισκογραφημένα τραγούδια. Ταυτόχρονα έχει δουλέψει ως ραδιοφωνικός παραγωγός, δημοσιογράφος, στιχουργός πρωτότυπων τραγουδιών στο θέατρο, μεταφραστής, συγγραφέας θεατρικών έργων καθώς και σε μεταγλωττίσεις ταινιών. Εκτός από την «Ασημένια σταγόνα» έχει εκδώσει άλλα τρία βιβλία, δύο αυτοβιογραφικά και μία νουβέλα, ενώ εξακολουθεί να γράφει στίχους για τραγούδια.

Υπόθεση

Ο δεκαεννιάχρονος Βασίλης αργοπεθαίνει στον Ευαγγελισμό από καρκίνο στο πάγκρεας με πολλές μεταστάσεις, μέχρι που μια ημέρα την ώρα της αλλαγής του ορού αισθάνεται κάτι να μπαίνει στο αίμα του. Από εκείνη τη στιγμή και χωρίς καμία λογική εξήγηση αρχίζει η θεραπεία του. Τώρα ο Βασίλης πρέπει να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του, να βρει και να ακολουθήσει το δικό του μονοπάτι.

Κριτική

Το βιβλίο διαβάζεται εύκολα και ο λόγος ρέει αβίαστα σε σταθερό ρυθμό. Παρόλο που ο συγγραφέας έχει αναθέσει την αφήγηση, σε έναν εξωτερικό παρατηρητή που διατηρείται ουδέτερος καθ’ όλη τη διάρκεια του μυθιστορήματος, αντιμετωπίζει τους χαρακτήρες με αγάπη και κατανόηση, ακόμα και όταν δεν συμπεριφέρονται με τον καλύτερο τρόπο. Αυτοί με τη σειρά τους είναι αναγνωρίσιμοι, σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να νομίσει κανείς ότι έχει να κάνει με πραγματικά γεγονότα. Το ιατρικό κομμάτι είναι απόλυτα ακριβές , χωρίς ωραιοποιήσεις ή δραματοποιήσεις. Σε όσους δεν έχουν εμπειρία από νοσοκομεία, αυτή η περιγραφή, με την οποία ξεκινάει το βιβλίο, μπορεί να φανεί βάρβαρη, είναι όμως η αληθινή κατάσταση των νοσοκομείων και αξίζει να την ανεχτείτε για να απολαύσετε το υπόλοιπο βιβλίο, απ’ το οποίο αναβλύζει φως και αισιοδοξία. Καλό σας ταξίδι λοιπόν, στις σελίδες αυτού ή όποιου άλλου βιβλίου επιλέξετε. Μαρία Ν. Παπαδογιαννάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.